MATEN I VIETNAM
Efter mitt första inlägg från Vietnam där jag skrev att
"maten är okej", fick jag en fråga om den inte är god, så jag tänkte att jag ska
skriva lite mer om den. Maten är för det mesta jättegod och vällagad. Det är
mycket nudlar och ris. Många gröna blad. Mycket rotfrukter och grönsaker.
Vårrullar med olika fyllningar och diverse andra bollar och rullar med
rispapper och olika fyllningar, ibland friterade, ibland ångkokta och ibland
får man torrt rispapper och får rulla själv.
Huvudrätten är ofta lagad på kyckling, skaldjur, fisk, anka, gris eller nötkött. Det är mycket soppor och grytor, men även stekt och grillat. Det är många goda och ofta kryddstarka såser. Och de flesta av oss har blivit riktigt bra på att äta med pinnar vid det här laget.
Detta är dock inte hela sanningen. Själva äter de nämligen mycket som vi sällan eller aldrig får se eller smaka. Enligt en guide vi hade äter vietnameser allt som rör sig. Ormar, insekter, hundar, småfinkar…
Huvudrätten är ofta lagad på kyckling, skaldjur, fisk, anka, gris eller nötkött. Det är mycket soppor och grytor, men även stekt och grillat. Det är många goda och ofta kryddstarka såser. Och de flesta av oss har blivit riktigt bra på att äta med pinnar vid det här laget.
Detta är dock inte hela sanningen. Själva äter de nämligen mycket som vi sällan eller aldrig får se eller smaka. Enligt en guide vi hade äter vietnameser allt som rör sig. Ormar, insekter, hundar, småfinkar…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar